Saturday 15 June 2013

Lektoriranje diplome

Med vsemi storitvami, ki jih potrebujemo v času zaključka študija je prav lektoriranje diplome tista storitev, ki največ stane in je najbolj kritična.
Večina študentov se prvič v življenju srečajo z lektoriranjem, kar pomeni da nimajo izkušenj s storitvijo niti z izvajalci. Zelo pomembno je, da med izbiranjem izbirate zgolj med uradnimi ponudniki storitev, ki jih lahko v primeru težav tudi reklamirate.
Lektoriranje diplome lahko opravljajo izključno lektorji, ki imajo končano eno od jezikoslovnih fakultet. Lektorji, ki lektorirajo v slovenskem jeziku so tako profesorji Slovenščine.
Nekatere fakultete, na srečo vedno več njih, zahteva potrdilo o lektoriranju, ki ga izda lektor. Lektor mora imeti končano ustrezno izobrazbo z diplomo, ki jo po potrebi fotokopirajo in dodajo k diplomi študenta.
Cene lektoriranja so na trgu tako različne kot so različni izvajalci. Nekateri delajo na črno, spet drugi delajo brez ustrezne izobrazbe in tretji, ki imajo vse urejeno. Seveda je po načinu zagotavljanja kakovosti logično da se cene razlikujejo.
Najnižja cena lektoriranja je lahko ob morebitnem vnovičnem lektoriranju, na koncu najdražja rešitev.

No comments:

Post a Comment