Thursday 1 March 2012

Preveri Oblikovanje diplomske naloge

Preden gre zaključna naloga v tisk in vezavo je potrebno poskrbeti za slovnično in slogovno pravilnost besedila (Lektoriranje) ter za Oblikovanje diplomske naloge, ki se naredi po navodilih fakultete.

Če potrebuje študent za lektoriranje strokovnjaka lektorja, ki mu bo lahko izdal potrdilo pa lahko oblikovanje opravi sam. Seveda je pogoj dovolj dobro znanje z vsaj enim orodjem za pisanje in urejanje besedil. Ker ima vsaka fakulteta svoja navodila se velikokrat pojavijo težave. Največ jih je kadar je potrebno pripraviti dokument za obojestranski tisk, pravilno oštevilčiti strani in poglavja in urediti literaturo.

V kolikor študent nima časa ali pa nima dovolj znanja lahko poleg lektoriranja, prevajanja tiska in vezave naroči tudi oblikovanje diplomske. Pod to storitev ne spada popravljanje vsebine, tukaj gre samo za obliko, ki se uredi na podlagi navodil.

Omenjena storitev se priporoča, da se izvede ko je Lektoriranje končano, saj si nobeden ne želi imeti dodatnih težav v kolikor bi prišlo do nekompatibilnosti.

V kolikor potrebuje študent vse omenjene storitve, je najbolje, če jih naroči pri eni agenciji, saj dobi npr. pri LPI.SI dodatne ugodnosti in ga vse skupaj pride ceneje kot bi vsako storitev naročil pri drugem podjetju.

No comments:

Post a Comment